Slogan

Scholen in het nieuws

Scholen

Scholen in het nieuws

Steeds vaker komen scholen in het nieuws en de aanleiding is veelal negatief. In april 2013 werden middelbare en MBO-scholen in Leiden gesloten vanwege een anoniem aangekondigde schietpartij. Diverse scholen kregen vorig jaar de pers op bezoek na klachten over seksueel misbruik. En in maart van dit jaar liep een scholier in Rotterdam steekwonden op bij een uit de hand gelopen ruzie. 

Zomaar enkele voorbeelden die duidelijk maken dat elke school, volkomen onverwacht, te maken kan krijgen met de media die op dit soort incidenten af komen. Is uw school daar goed op voorbereid? Op het te woord staan van de schrijvende pers en van radiojournalisten? En wat te doen met camera-ploegen bij de ingang? Mogen die uw leerlingen en personeel eigenlijk wel filmen?

De tijd dat organisaties konden volstaan met ‘Geen commentaar’ ligt ver achter ons. Een moderne organisatie is transparant en verstopt zich niet voor de pers. Ook uw school zal moeten laten zien dat u Bereikbaar, Beschikbaar en Betrokken bent. Dus, wat gaat u doen? Welke informatie verstrekt u? En welke juist niet? En hoe komt u als vertegenwoordiger van uw school daarbij over?     

 

Training Omgaan met de Media

Het professioneel omgaan met (nieuws-)journalisten valt uiteen in twee onderdelen. Ten eerste het kénnen van hun drijfveren, werkwijzen en de afwegingen waar zijn voor staan. Daarnaast gaat het om het kúnnen: bijvoorbeeld het rustig en zorgvuldig reageren op een vraag die u misschien wel uiterst vervelend vindt of waarvan de toon u tegenstaat. Die kennis en vaardigheden zijn te leren. 

In onze in-company training Omgaan met de Media leren deelnemers hoe zij uw school het beste kunnen vertegenwoordigen in contacten met de pers. Deze training is geschikt voor 3 tot 5 deelnemers zodat u te allen tijde over een kundige woordvoerder kunt beschikken. Om het de deelnemers qua planning zo gemakkelijk mogelijk te maken is de training opgedeeld in twee halve dagen (waarbij ook de avonden tot de mogelijkheden behoren) en wij komen wij naar uw school toe.    

 

Ons aanbod

Kijkt u op onze website ww.interviewconsult.nl/scholen voor meer informatie. Graag maken wij vervolgens een telefoonafspraak met u zodat we een passende offerte voor uw school kunnen maken. In de meeste gevallen kan een training al binnen 4 a 5 weken ingepland worden. 

 

Direct contact

U kunt bellen met Kees Brandsma (T 06 22344366) of een mail sturen aan k.brandsma@interviewconsult.nl. Wij bellen u dezelfde dag nog terug.  

Scholen

Nieuwsbrief

Schrijft u zich hier in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt deze gemiddeld éénmaal per maand.