Gesprekstechniek en sollicitatiesgesprekken

Een goed beeld krijgen van uw sollicitanten. Het sollicitatiegesprek leiden en door sociaal gewenste antwoorden kunnen heenprikken. Flexibel en toch ook zodanig gestructureerd dat uw gespreksdoel realiseert.

Sollicitatiegesprek afnemen: vriendelijk en tegelijk doeltreffend

U heeft een vacature en moet daarvoor de beste kandidaat selecteren. Het houden van sollicitatiegesprekken behoort tot de procedure. Voor beide partijen staat er veel op het spel. In deze training leert u de juiste gesprekstechniek en een doeltreffende vraagstelling. Uw doel is te komen tot een goede indicatie over het functioneren van de sollicitant in uw organisatie; objectief en zorgvuldig. 'Hun' doel is niet altijd even transparant … Dat kan het verloop en het resultaat van het gesprek negatief beïnvloeden.

Interviewconsult verzorgt deze in-company sollicitatietraining voor kleine groepjes deelnemers uit dezelfde organisatie. Daar ervaren zij het effect van het stellen van de juiste vragen in de juiste volgorde ... Wij leren deelnemers dóór te vragen en waar nodig de sollicitant te confronteren. Alleen dan kan het gesprek leiden tot een realistische inschatting van wat deze sollicitant straks in zijn/ haar werk zal doen. De nadruk ligt op het vergroten van praktische vaardigheden. We maken gebruik van aan de praktijk ontleende sollicitatiegesprekken en werken met ervaren trainingsacteurs. De nabespreking gebeurt aan de hand van video opnamen. Na afloop van de training ontvangt elke deelnemer zijn/ haar eigen adviesverslag.

Sollicitatiegesprek afnemen: vriendelijk en tegelijk doeltreffend

Nieuwsbrief

Schrijft u zich hier in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt deze gemiddeld éénmaal per maand.