Luxe of toch noodzaak?

De één vindt het luxe, een ander ervaart de noodzaak. Steeds meer organisaties zien in dat professioneel kunnen omgaan met de media een absolute must is. Zij bereid zich voor, want regeren is vooruit zien.

Omgaan met de media

Voor velen is dat eerste contact met de pers iets dat men niet licht vergeet. Wij horen regelmatig dat degenen die onvoorbereid journalisten te woord stonden, zich overvallen voelden. Door de hoeveelheid media-aandacht voor de gebeurtenis en door de negatieve teneur in de vraagstelling. Nieuwsmedia brengen vooral 'negatief' nieuws: vergissingen, fouten of zelfs blunders. En vaak wordt dan al snel de schuldvraag gesteld. De camera draait en het woord is aan u ...

Die vergissing, fout of blunder kunt u niet voorspellen. Dan zou u deze immers wel hebben voorkómen. Wel kunt u zich terdege voorbereiden op uw contacten met de media, voor wanneer het zover komt! Zodat u in staat bent uw eigen verhaal te doen. Op uw manier en onafhankelijk van de wijze waarop de vraag gesteld wordt. 
Interviewconsult helpt u bij die voorbereiding. We verzorgen mediatrainingen, voor kleine groepjes mensen. Voor grotere gezelschappen zijn onze workshops ideaal. En we bieden coaching en telefoonconsult voor individuele begeleiding.

Omgaan met de media

Nieuwsbrief

Schrijft u zich hier in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt deze gemiddeld éénmaal per maand.