training interviewtechniek interview training interviewtraining interviewen leren

Over Interviewconsult

Interviewconsult is de specialist in vraag? en antwoord! Maatwerk in training en begeleiding. Individueel en in groepen. Elke deelnemer aan onze interview-, sollicitatie- of verhoortrainingen krijgt een individueel adviesverslag. Omdat we geloven in aandacht voor persoonlijke leerdoelen.

Leren interviewen

Uw mensen houden met enige regelmaat interviews. Zij slaan daarmee een brug tussen de beleveningswereld van hun gesprekspartner en henzelf. Met als doel een realistisch beeld te krijgen van personen en/of gebeurtenissen. Daarom moeten zij door sociaal gewenste antwoorden heen kunnen prikken. Vriendelijkheid combineren met opmerkzaamheid. Incongruenties of zelfs onjuistheden in het verhaal dúrven benoemen en vragen om uitleg. Zij moeten de lead hebben en hóuden. Voldoende flexibel om uitnodigend te zijn. En tegelijk zodanig gestructureerd dat zij hun gespreksdoelen halen.

Interviewconsult verzorgt trainingen in het voeren van professionele vraaggesprekken. Voor groepen met 5 tot 8 deelnemers. Werkzaam bij dezelfde organisatie, dan wel binnen dezelfde branche. We werken met realistische casuïstiek en doen gesprekssimulaties met kundige trainingsacteurs. Met een nabespreking aan de hand van video opnamen. We stellen het trainingsprogramma samen in nauw overleg met onze opdrachtgever. Binnen dat kader werken we aan het realiseren van de persoonlijke leerdoelstellingen van de deelnemers.

Leren interviewen

Nieuwsbrief

Schrijft u zich hier in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt deze gemiddeld éénmaal per maand.